Keratosis Pilaris


Keratosis pilaris är en hudåkomma som består av små knottror som vanligast uppstår på utsidan av överarmar och lår. Det kan även uppstå på andra ställen på kroppen som tex. kinder. Det uppstår oftast under barn och ungdomsåren och tros vara ärftligt.

Keratosis pilaris är en slags förhorningsrubbning som varken ger klåda, smärta eller är smittsam. Orsaken tros vara en överproduktion av keratin som blockerar hårsäckarna och leder till att små plitor bildas på huden.

Lindra med naturlig hudvård

Hudvård från Maria Åkerberg lämpar sig väl att använda för att stärka huden och lindra besvären. Produkterna håller huden smidig, mjuk och återfuktad, vilket minskar knottrorna vid regelbunden användning.

En daglig hudvårdsrutin med produkter utvalda för dig skapar goda förutsättningar för att stärka och ta hand om huden - oavsett om du har ett hudtillstånd som behandlas med läkemedel eller ej.

Produkterna innehåller endast naturliga råvaror som samarbetar med huden istället för att motarbeta dess naturliga funktioner. De naturliga ingredienserna tas enkelt upp av huden och påverkar underliggande vävnad.

Rekommenderade produkter

Vid keratosis pilaris är det viktigt att hålla huden mjuk och återfuktad. Se därför till att smörja in ansiktet varje dag, speciellt efter dusch då huden är väldigt torr.

Ansikte - Dagcreme anpassad efter din hudtyp. Alla dagcremer från Maria Åkerberg är återfuktande och går utmärkt att använda vid keratosis pilaris. Boka gärna en hudvårdsrådgivning i salongen här om du vill prova ut hudvård som passar dig.

Till natten rekommenderar vi att du använder night cream som är en återfuktande creme som innehåller fermenterad mjölksyra som är milt peelande på huden.

Några ggr/v passar det bra att peela huden för att rensa porerna. Använd då aha/jojobapeeling och återfukta huden efteråt.

Kropp - Samma princip som till ansiktet, peela och återfukta 2-3 ggr/v

Peela kroppen med aha/jojobapeeling eller body scrub. Vill du ha en lite kraftigare peeling kan du använda salt scrub energy eller salt scrub white chocolate. Dessa kan du även blanda ut med lite vatten för att få en mildare peeling.

Återfukta kroppen dagligen. Använd gärna Body Lotion eller Foot Cream som båda innehåller fermenterad mjölksyra.

Detta bör du undvika

Starka rengöringsmedel och tvålar då de tenderar att göra huden torr och stram vilket förvärrar problemet.

Kraftig exfoliering av huden - Peela huden för att rensa porerna men se till att endast använda peelingar som är skonsamma för huden. För grov peeling irriterar huden och förvärrar besvären.

Kyla och väldigt varma duschar eller bad - Stora temperaturförändringar kan förvärra tillståndet. Undvik därför väldigt varma eller kalla bad. En mildare temperatur är bättre för en hud med keratosis pilaris.