Seborroiskt eksem


Seborroiskt eksem är ett hudtillstånd som ofta även kallas mjälleksem. Det yttrar sig vanligtvis i hårbotten men också på ansikte och kropp genom klåda, rodnad och fet fjällning.

Det är en form av svamp som ofta uppkommer där det finns mycket talgkörtlar (såsom hårbotten, över bröstbenet, i armhålor och ljumskar)

Orsaken sägs vara ärftlig.

Små barn kan få en typ av mjälleksem som kallas för skorv. Skorv ser ut som feta lite gulaktiga fjäll i hårbotten och i ögonbrynen.

Detta kan försämra dina eksem

  • Torrhet i huden som ger klåda (ofta vid kyla)
  • Uttorkande tvål
  • Stress
  • Tajt åtsittande kläder eller mössor
  • Starka hudvårdsprodukter

Lindra med naturlig hudvård

Hudvård från Maria Åkerberg lämpar sig väl att använda för att stärka huden och lindra besvären. Produkterna håller huden smidig, mjuk och återfuktad för att förhindra att sår uppstår vid skov.

En daglig hudvårdsrutin med produkter utvalda för dig skapar goda förutsättningar för att stärka och ta hand om huden - oavsett om du har ett hudtillstånd som behandlas med läkemedel eller ej.

Produkterna innehåller endast naturliga råvaror som samarbetar med huden istället för att motarbeta dess naturliga funktioner. De naturliga ingredienserna tas enkelt upp av huden och påverkar underliggande vävnad. Vi strävar efter att stärka huden på ett långsiktigt och naturligt sätt istället för att bara underlätta problemen för stunden.

Rekommenderade produkter

Ansikte- Rengöring, ansiktsvatten och creme efter hudtyp. Om du inte vet din hudtyp så bokar du en hudvårdsrådgivning i salongen här.

Komplettera med cold pressed jojoba oil under dagcremen.

Använd även den på drabbade ansiktsområden under natten.

Kropp- Peela huden 2 ggr/v med body scrub eller salt scrub white chocolate.

Vårda huden med cold pressed jojoba oil, body lotion och shea balm. Använd dessa produkter dagligen för att hålla huden i gott skick.